lördag 29 mars 2008

Barnförbjudet eller ...nåväl om sex och samlevnad

Tankarna började rulla lite när jag läste ett inlägg om sex av en manlig singelbloggare.´

Det han skriver är lite omtumlande att läsa för så himla många som han har jag då inte mött i mitt liv.

Hans engagemang i sin kvinna är rätt så fantastiskt och vill jag påstå rätt så ovanligt.

Så jag funderar lite på hur olika män är och särskilt deras inställning till sex.

Jag har mött några som han, ja det har jag, faktiskt rätt så nyligen också.

Och för min del är det så att när jag möter nån som har både intresse,engagemang OCH förmåga till bra sex så fastnar jag väldigt lätt hos den mannen. Jag kan lätt förväxla bra sex med kärlek och förälskelse eller så är det väl så att jag lätt blir förälskad i en man som ger bra sex.

Vad är bra sex då ?

Det kan ju givetvis inte definieras generellt, vi är ju olika i våra preferenser och önskningar men en sak är nog rätt lika, dvs förutsättningen för bra sex är att där finns ett genuint intresse, inte bara en drift som ska tillfredställas.

Dåligt sex är när det är som en klåda som ska sluta klia, det ska fixas liksom, finns ingen tanke, ingen njutning utöver själva utlösningen.

Lite förundrad över hur lite en del kan eller förstått, verkligen fascinerande olika erfarenhet och självklart är det så för kvinnor också.

Numera har jag bestämt mig för att aldrig mer gå in i en relation med dåligt sex och ändå var det just precis det jag gjorde för ganska precis ett år sen.

Och nej, det berodde inte på mig, det var han, inte jag.

Bristande intresse OCH förmåga....hmm där kan man fundera på vad som kom först, eller hur.

Men jag tog det inte personligt, nej inte alls faktiskt, så mkt självkänsla har jag trots allt.

På en dejtingsajt har jag en rätt så vässad presentation och där möter jag rätt många som tycker precis som jag, sex är överordnat, är det bra så får man en bra relation därför att det binder samman man och kvinna på ett sätt som är oslagbart och jag håller med.

Bra sex är det jag vill ha av en man, allt annat kan jag få genom mina andra relationer till vänner och familj, jag behöver inte det av en man även om det är trevligt om det också finns med.

Kanske just därför jag ändå fortsätter att nätdejta därför att på krogen är det nästintill omöjligt att klara ut sånt. Det blir för mycket "trial and error".

6 kommentarer:

Singel46 sa...

Hej Tricky,
Vad glad jag blir att jag påverkat dig...
Jag är nog lika vilsen som du i vad som är överordnat. Tycker att sex med någon man är förälskad i är svårt att slå. Nu var det länge sedan för min del men kommer ihåg när det var aktuellt att producera barn nummer två, så fanns en oerhörd attrakion mellan mig och min dåvarande fru. O dj-lar vilket sex det var. Nog det bästa jag haft. Det tog nästan 1 år att få till honom så det blev många av de stunderna. Klart att det alltid är spännande med en ny partner, men det är inte bra sex... Mest lust tycker jag...och i det läget om man vill se til att kvinnan har det bra så är det mycket broms. Min begränsade erfarenhet säger det i alla fall. Lite som du säger att det är en drift som skall tillfredställas.
Mycket handlar också om känsligheten hos kvinnans kropp. Hitta rätt punkter och tilltag på dem. Där måste man få hjälp för det varierar...
Vad jag menar så handlar det ju mycket om att träna coh testa sig fram. tror inte man behöver massa extrema metoder och leksaker. var en tjej som skulle ha vindruvor, grädde, glass med mera. Blev avtändande tycker jag
Ja ja... hoppas att vi hittar rätt. ganska snart hoppas jag...

Peter Midas sa...

Hej Tricky!
Det naturliga, om det nu finns, borde väl vara att sex är en konsekvens av kärlek och tanke. Åtminståne i ett civilicerat förhållande. Att sex föder kärlek kan nog vara sant i ett längre perspektiv, men det är kanske en förutsättning för att relationen skall kunna byggas upp till en fast grund.

Själv tycker jag att är sex utan kärlek inte någon höjdare. Då kan kärlek utan sex vara bättre..... eller??

Nike sa...

Hm, i längden är jag beredd att hålla med. Sex i en kärleksrelation är oslagbar sex.

Men oväntad sex i ett, kanske enda passionerat möte, kan vara helt otroligt! Men för min del klarar jag inte att aktivt söka den slags sex. Funkar inte, för det är just det oväntade, oförutsedda som gör att det blir så bra!

Visst är sex viktigt i en relation men det finns annat lim också som t.o.m. kan vara mer hållbart än sex. Är relationen rätt kan ju sexlivet få en chans att blomstra och bara bli bättre och bättre.

Har man dålig sex med någon är det nog annat som är fel också, tror du inte det???

singel46 sa...

Har fått en massa kommentarer om mitt orgasm inlägg igen, så jag antar att det är många som läser ditt...

Peter Midas sa...

Kärlek måste vara äkta. Först då kan sex bli en andlig upplevelse, när man smälter samman och delar blodomlopp. Jag har varit med om detta och det är en rent religiös upplevelse. Närmare Gud än så kan man knappast komma.

TrickyTricky sa...

Tack för era kommentarer.

Lite känns det som om vi blandar ihop saker.
Jag menade inte att sex i sig är målet utan målet är ju en relation där sex är en viktig del och att jag inte är beredd att satsa på en relation där jag känner att förutsättningarn för bra sex inte finns.
Det handlar för mig väldigt mycket om att ha ett öppet sinne.

Singel46; jag håller helt med om att sex blir bättre i en nära relation.

Peter;jag håller inte med om att kärlek utan sex är bättre än sex utan kärlek för det är lite som jag skriver att den sortens kärlek finns i mitt liv på andra sätt men kärleken till en man måste innehålla något mer.

Nike;Ja oväntat sex kan vara fantastiskt. Jag håller inte med om att dåligt sex är ett tecken på att nåt annat också är dåligt, det kan ju vara så, ofta visst men nu har jag ju erfarenhet av en relation där allt var solsken utom just sex.

Lite intressant är det att se hur klyschan att män kan skilja på sex och kärlek just i kommentarerna här kommer på skam.