söndag 9 december 2007

ARG FÖRBANNAD LESS

Det kom nyss ett mail.

"Angående jul och nyår, så tänkte vi att X och Y, får komma hit på fredag samt hem på juldagen, då är dom här i 5 dagar.sedan åker jag och xx till föräldrarna, du får försöka att fixa något själv för X på nyårsafton."

Så djävla bekvämt det är för somliga som bara bestämmer, så här vill vi att det ska vara, "take it or leave it " liksom.

Och det är så typiskt honom att räkna fredag till tisdag som 5 dagar, han är världsmästare på den sortens matematik, får det att låta mycket, åhh wow 5 hela dagar när det i själva verket är 4 dagar från fredag till tisdag.

Nej de kommer inte på fredag för då ska vi fira dotterns födelsedag, de kommer tidigast på lördag så de kommer alltså tillbringa 3 hela dagar av sitt jullov hos pappan och jag kräks på att han står där som en dj-a tupp och tycker att ojojoj, gud vilken superbra pappa jag är ändå,

5 HELA DAGAR !!!

Jag e r b j ö d mig ju !!

Kräk.

9 kommentarer:

Coola Morsan sa...

Jobbigt det låter. Jag har barnen varannan jul, och pappan varannan. Det betyder i praktiken att jag träffar barnen alla jular, före under och efter, men att pappan har julmiddag på julafton varannat år.

Nu spelar det ingen roll, men när barnen var mindre hade vi alltid bestämt exakt när vi skulle ha barnen, två veckor hos mig, två hos honom, året runt utom sommaren, då vi körde 3 var. Jag hade blivit galen om det inte hade gått att planera nånting. Och som att han "ställer upp" istället för att man är vuxna och delar ansvaret - oavsett hur man har det med nya partners i livet.

nike sa...

Usch ja....usch, usch, usch. Jag har alltid sagt att alla som separerar och som har barn borde få sig tilldelade en slags "mäklare"; en person som medlar, ser till att avtal hålls, att underhåll är rimligt uträknade o.s.v. Varför blir så många till synes intelligenta män helt flängda i roten efter en skilsmässa?

http://rutan.blogg.se sa...

Är det fortfarande så, som det var förr, att man fick dra ner på underhållsbeloppet om man hade dem 5 dagar i sträck?

nike sa...

Jajamensan. Kan användas som ett hot om inte annat.

TrickyTricky sa...

Nu är ju det ett försumbart problem eftersom den rika pappan inte betalar något underhåll och alltså inte har något att dra av.

nike sa...

Haha, VA? Ingenting alls. Inte ens minimiunderstödsbidrag via FK?? Det går fint att dra av på det också...

Christina sa...

Vet.

Känner igen.

Håller med.

Precis så. Att man liksom får det serverat.

Frågan är om vi (du och jag i det här fallet) är för "sent" ute?

Vad hade hänt om vi strax efter midsommar hade presenterat läget?

Jag tror jag ska göra så nästa år. Jag har ingen lust att ta "resterna".

Okej. Jag vill bestämma. Så är det :P Eller åtminstone slippa bli bestämd över.

TrickyTricky sa...

Nike; Jag får från FK men han betalar inget dit, det förutsätter att man redovisar någon slags inkomst i Sverige och sånt håller han sig ju "för god för".

Christina; om jag tog upp julfirandet vid midsommar då skulle han bara stirra på mig som om jag var en utomjording, här snackar vi om nån som aldrig planerar nåt öht.

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Åh, vad jag känner igen mig. Mitt Ex vägrade att rucka en dag på veckoplaneringen, utan ville att Sjuåringen skulle vara hos honom precis samma dag som hans nya haded sina barn hos sig. Jag ville att Sjuåringen (som då bara var tre) skulle ha en dag ensam med sin pappa, men det gick inte.

Nu har de barnen flyttat hemifrån, så då finns det lite större flexibilitet. Men istället har mitt Ex och hans nya åkt på semester en månad över jul. Ensamma.

På något sätt är det först när man skiljer sig, som man upptäcker hurdan ens man egentligen var.