onsdag 17 januari 2007

Curlingmorsor

Curlingmorsa, tja det har ju en negativ klang.
Men för oss curlingmorsor så har det nu inte det.
OK vi vet att vi är curlingmorsor men vi trivs bra med det och våra barn trivs otroligt bra med det så vad är problemet ????

Nåja.

När jag i olika sammanhang stöter på curlingmorsornas absoluta motsats, de obefintliga morsorna eller de absolut ickenärvarande morsorna, då är jag inom mig väldigt glad att mina barn har denna curlingmorsa som går genom eld och vatten för dem och tamejfan inte låter ngn annan bestämma hur jag ska vara med mina barn.

En av min dotters klasskamrater har en mamma som inte orkar gå upp på morgonen och väcka sina barn eller göra frukost innan de ska till skolan.
Jag dömer inte henne men det finns så många andra som snörper på munnen och himlar med ögonen över denna "hemska värdelösa människa".

Jag tänker mkt på henne och vad som format hennes liv och har svårare att förstå alla de ”lyckade” snörpmunnade mammorna .

Vilka hemliga höghus släpar de på ? (Vinnerbäck igen).

4 kommentarer:

nike sa...

Men eller hur!! Det finns väl värre saker att oroa sig för här i världen än om föräldrar vill vara närvarande, delaktiga och underlättande föräldrar. Tids nog blir livet tillräckligt bökigt och ansträngande i allafall. Dessa curlingbarn lär sig kanske också att det är okej och självklart att hjälpa till, att man hjälps åt, skjutsar varandra o.s.v. Så, är vi inte i själva verket goda förebilder, vi som curlar åt våra barn!!!

TrickyTricky sa...

Det var ett bra sätt att se på det....lär sig hjälpa till...javisst självklart, helt rätt.
De lär sig att vi ställer upp på varann, gör det vi kan, bryr oss och är med.
Ja vi är goda förebilder !!

N|. sa...

Fast det motexempel du nämner är ju snarare underlåtenhet att vara förälder... och att ställa upp är inte att vara "curlingförälder" - det är när man ställer upp "för mycket" och därigenom förminskar barnen - och det handlar väl mer om anledningen varför man sopar åt barnen. Om det är för att fixa ett dåligt samvete, för att man är rädd att behöva ta en diskussion med barnen eller något annat som förminskar barnen så tycker jag att det är fel att vara curlingförälder.

Coola Morsan sa...

Hej. Inga av dagens epitet på mammor stämmer på mig. Man måste inte passa in. Jag är definitivt inte pusharmorsa, som tvingar ungar till träning och framgång, och inte heller curling eller icke-närvarande eller..

Hursomhelst är FÖRÄLDRAR i grupp mycket värre än ungar i grupp. Föräldramöten var helt terror tyckte jag. Idioter. Stackars ungar med aspedantiska verklighetsskyggande föräldrar. Aldrig har jag hört så många vuxna ha så lite känsla hur det är att vara ung. De tjafsade om småsaker som glömda pennor och pratade om ordning och reda och ville ha mer läxor till barnen. Att en tjej i klassen blivit våldtagen fick inte finnas på agendan. Mobbing? Nej yta och en jävla massa ordning och reda. Som folk låtsas vara när de ska synas publikt.

Man kan ju fråga ungarna vad de tycker man är bra respektive kass på och hur de skulle önska att det var..

Jag ska fråga mina igen...